Om oss

Vår inriktning
Vi är inriktade på begagnade sadlar av hög kvalitet. Vi är inte märkesbundna utan arbetar med de märken som vi anser ger riktigt bra förutsättningar till att häst och ryttare ska utvecklas optimalt. Sadlar som vi kontinuerligt arbetar med är exemplevis: Amerigo, Antares, Bruno Delgrange, Butet, Custom, CWD, Equipe, Erreplus, Jochen Hennig, Luc Childeric, Prestige, Renaissance med flera. Några ”no name-sadlar” eller sadlar av den lägre kvaliteten kommer Du inte hitta här.

Lokalisering
Vi finns i Sparsör strax utanför Borås. Är Du intresserad av en sadel och bor i närheten!? Du är välkommen hit för att provsitta våra sadlar på vår sadelbock, därefter får Du låna hem aktuella sadlar för egen provning på hästen på hemmaplan. Vi erbjuder inte provningar med häst här, vill du ha hjälp med utprovningen på hästen rådger vi gärna på distans alternativt så kan vi koppla in någon av de sadelutprovare som vi samarbetar med.

Vi skickar även våra sadlar över hela Sverige! Vi erbjuder öppet köp om så önskas. Vi välkomnar även kunder som bor utanför Sveriges gränser.

Skicket på våra sadlar
De allra flesta sadlar som vi säljer är begagnade och de säljes i befintligt skick. Vi försöker med ord och bilder beskriva dem så noggrant som möjligt men det kan hända att vi missar någon detalj som Du som kund anser viktig – fråga gärna om det är något specifikt Du undrar över.

Tar vi inbytessadlar?
Om Du köper en sadel av oss och har en egen sadel som Du behöver sälja kan vi ibland ta Din sadel i inbyte. Det beror dock på vad det är för sadel Du har (märke/storlek/skick) och det beror även på vilken av våra sadlar Du är intresserad av att köpa. Fråga gärna!Köper vi in Din sadel?
Sadlar som passar in i vårt sortiment kan vi ibland köpa in även om Du inte köper någon annan sadel av oss just vid det tillfället. Vid rätt pris är en snabb och smidig affär möjlig. Innan vi slutför köpet vill vi dock kontrollera så att sadeln är ok i bom och stoppning samt att den i övrigt är i godtagbart skick. Skicka gärna ett mail och berätta vad Du har.

Kan vi hjälpa Dig med försäljningen utav Din sadel?
Vi tar gärna in sadlar på försäljning. Vi är dock lite kräsna med vad vi tar in, sadeln behöver passa in i vårt sortiment av högkvalitativa sadlar. När vi åtar oss att sälja en sadel åt kund behöver vi ha sadeln här hos oss och vi ombesörjer då hela försäljningsproceduren. Du behöver bara sitta och vänta på att pengarna skall trilla in. Vår provision dras av då sadeln väl är såld. Maila oss gärna och berätta vad Du har för sadel.

Vi arbetar med följande provisionsavgifter:

  • Försäljningspris <= 15.000 kr –> fast provision 3.500 kr
  • Försäljningspris > 15.000 kr –> fast provision 4.000 kr
  • Försäljningspris > 20.000 kr –> fast provision 4.500 kr
  • Försäljningspris > 30.000 kr –> fast provision 5.000 kr

Om Du behöver skicka hit sadeln ordnar vi en fraktsedel (DHL) åt Dig, frakten kostar då 250 kr.